Από… χθες Κυριακή ολοκληρώθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων(ανακυκλώσιμων και μη ανακυκλώσιμων), των μπαζών , των ογκωδών αντικειμένων και των πάσης φύσεως κλαδιών και χόρτων, στα όρια του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, χωρίς να χρειασθεί να εφαρμοσθεί το μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης και της επίταξης. Αυτό υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο …

δήμαρχος Λάζ. Κυρίζογλου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας των εργαζομένων, σε συνεργασία  με το σύλλογο εργαζομένων, πέρα από την  καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων που γίνονταν τις ημέρες της απεργίας από το προσωπικό ασφαλείας με δύο απορριμματοφόρα, έγινε αποκομιδή δύο ημέρες και με τέσσερα απορριμματοφόρα. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίσθηκε η όλη κατάσταση με τα απορρίμματα.

Όπως υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κυρίζογλου, “στην εδαφική περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης δεν υφίστατο «σοβαρότατος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της μακροχρόνιας μη αποκομιδής των απορριμμάτων από εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας». Στο Δήμο μας εφαρμόζεται σύστημα ανακύκλωσης, οπότε έχουμε μειωμένη ποσότητα απορριμμάτων. Ταυτόχρονα, λόγω του διαλόγου μας και της συνεργασίας μας με τους εργαζόμενους αλλά και της καθημερινής ενημέρωσης των κατοίκων με ηχητικά μηνύματα (να μην κατεβάζουν οι πολίτες σκουπίδια), διαχειρισθήκαμε το όλο ζήτημα έτσι ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο η δημόσια υγεία”.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης υποστηρίζει ότι ο δήμος “δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Δήμων προς εφαρμογή του μέτρου της πολιτικής κινητοποίησης και της επίταξης. Κανείς δεν μας  ρώτησε. Αγνοηθήκαμε πλήρως, μολονότι είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να ζητηθεί η γνώμη μας”.