minerva_01Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσε, το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο “Μινέρβα”. Έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, δεν θα ξανάρθει γι αυτό το καλοκαίρι. Γεγονός που …

γεννά σκέψεις για το τι έγινε, τελικά, με τα κρουαζιερόπλοια που θα έδιναν νέα πνοή στην αγορά της Θεσσαλονίκης και την πόλη την ίδια.

Το "Μινέρβα", το οποίο αναχωρεί στις 11 το βράδυ για Μυτιλήνη, μεταφέρει 335 επιβάτες. Κάποιοι από αυτούς βγήκαν βόλτα στην πόλη, για μια βόλτα, έναν καφέ και για να αγοράσουν σουβενίρ.  Οι επιβάτες του Μινέρβα, που έχουν, ήδη, επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, είναι Άγγλοι, Καναδοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί.

Ο ερχομός του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου δεν είναι κάτι καινούργιο για την πόλη. Το “Μινέρβα” δένει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μία ή δύο φορές το χρόνο, τα τελευταία 35 χρόνια τουλάχιστον.    

Στην αρχή της χρονιάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε δώσει μεγάλη σημασία στις κρουαζιέρες που θα έφθαναν στη Θεσσαλονίκη. Δεν άγγιξε, όμως, καν, το στόχο του. Όπως φαίνεται από δηλώσεις του Βίκου Παλαντζιάν, του παλαιότερου ταξιδιωτικού πράκτορα στη Θεσσαλονίκη, που μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φετινή χρονιά δεν ήταν από τις καλύτερες για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τα μηνύματα για την επόμενη σεζόν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.     

Ως το Νοέμβριο, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται άλλα τρία κουραζιερόπλοια: Το αμερικανικών συμφερόντων «Τhe World», το ελληνικών συμφερόντων «Αρίων»(που, πάντως, δεν έχει αρκετές κρατήσεις και δεν αποκλείεται να αναβάλει την κρουαζιέρα) και του "Vistamar" που μεταφέρει Γερμανούς και δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια στα τουρκικά παράλια.