ZORPIDISΤην έντονη ανησυχία της για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, τους τελευταίους 20 μήνες, οι επαγγελματίες, εκφράζει η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΕΕΘ για ενεργοποίηση των συντελεστών της πραγματικής οικονομίας, μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί κάποια συγκεκριμένη δράση που να δημιουργεί προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση.

«Όλο αυτό το διάστημα, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση των μισθών και ημερομισθίων, οι έκτακτες εισφορές έχουν βυθίσει την οικονομία σε βαθιά ύφεση και επιπλέον οι επαγγελματίες ‘βομβαρδίζονται’ και αυτοί από έκτακτες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν στο κράτος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δέσμευση εξόδου από την κρίση. Αντίθετα τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και η οικονομία ολοένα βουλιάζει σε τέλμα. Η σημερινή μάλιστα εξέλιξη της αναβολής της 6ης δόσης ενίσχυσης της Ελληνικής Οικονομίας αποδεικνύουν την ανεπάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί »τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως χαρακτηριστικό παράδειγμα της έλλειψης προγραμματισμού, αποτελεί η διαβεβαίωση περί ταμειακής επάρκειας για τον τρέχοντα μήνα, μετά και την αναβολή καταβολής της έκτης δόσης του δανείου, το Νοέμβριο ενώ μέχρι τώρα οι αρμόδιοι τόνιζαν ότι θα γίνει στάση πληρωμών εάν δεν ληφθεί αυτή έγκαιρα. Τι πραγματικά είναι αλήθεια; Πώς οι επαγγελματίες να αντέξουν αυτήν την πίεση και να δεχθούν τα εκβιαστικά διλήμματα .