«Μάχη» με το χρόνο δίνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Το εορταστικό τριήμερο της Θεσσαλονίκης αρχίζει μεθαύριο και, από τους 6.500 τόνους σκουπιδιών έχουν μαζευτεί ως τώρα μόλις 1.500! Και να σκεφθεί κανείς ότι η αποκομιδή άρχισε το βράδυ της Παρασκευής…

 

Ειδικά στις γειτονιές τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στάθη Παππά, ήδη έχει καθαριστεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ όλο το βάρος έχει πέσει πλέον στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου αλλά και στην παραλιακή οδό, εκεί όπου θα γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις και η παρέλαση. Μόνον που, σήμερα το βράδυ, μετά τη λειτουργία της αγοράς, το εμπορικό κέντρο θα θέλει, ξανά, καθάρισμα.

«Στις γειτονιές έχουμε σοβαρό πρόβλημα, τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά. Προσπαθούμε να βάλουμε μία τάξη, όμως δεν προλαβαίνουμε. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι σε καλή κατάσταση, μαζέψαμε τα σκουπίδια και πλύναμε τους δρόμους και τις πλατείες για να μην υπάρχει δυσοσμία. Θέλω να πιστεύω ότι έως το τέλος της εβδομάδας, όλη η πόλη θα είναι καθαρή», παραδέχεται ο κ.Παππάς.

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκονται οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου μπήκε ευκολότερα μία «τάξη» στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Για παράδειγμα, οι δήμοι Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Νεάπολης-Συκεών, έχουν καθαρίσει.