nea_dimokratia_ARISTOTELOUS_9009Συνεδριάζει σήμερα, Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, από τις 9.30 το πρωί, η Διοικούσα Επιτροπή Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να προχωρήσει σε προγραμματισμό δράσεων. Η λιτή ανακοίνωση του κόμματος δε δίνει άλλες πληροφορίες, όμως, είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μπει σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας.

 

Την ίδια στιγμή δίνουν και παίρνουν τα ονόματα αυτών που θα είναι υποψήφιοι στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, με τη Νέα Δημοκρατία. Αρκετά θα είναι τα νέα πρόσωπα, όμως βέβαιες θεωρούνται και κάποιες θέσεις. Οι… καπαρωμένες θέσεις ανήκουν, πρώτα από όλα στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, όπως θεωρούν στο κόμμα, “δεν έχει κλείσει πολιτικά” και δικαιωματικά του ανήκει η μία από τις θέσεις του ψηφοδελτίου στην Α Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ως πρώην πρωθυπουργός, δε χρειάζεται σταυρό για να εκλεγεί.

Οι νυν βουλευτές (Γκιουλέκας, Ιωαννίδης, Καλαφάτης, Ράπτη) είναι οι “σίγουροι”. Από εκεί κι έπειτα, ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του “όποτε κι αν γίνουν εκλογές” ο κ. Στρ. Σιμόπουλος, αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων. Ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Ορφανός και ο επί τρεις εκλογικές αναμετρήσεις πρώτος επιλαχών Παναγιώτης Κοκκόρης θα είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο. Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο Δημήτρης Πανοζάχος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Άρωμα… γυναίκας στην Α Θεσσαλονίκης

Το ψηφοδέλτιο στην Α Θεσσαλονίκης έχει ιδιαίτερο… άρωμα γυναίκας. Αναμένεται να ενταχθούν οι: Λιάνα Γούτα, επικεφαλής του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Βίκυ Ευταξά, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, Άρτεμις Διαλυνά, δικηγόρος, Άννα Ευθυμίου και Ανθή Σαλαγκούδη, δημοτικές σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, η αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Μαρία Αποστολίδου, η περιφερειακή Σύμβουλος Τζελίνα Μακραντωνάκη και η Μαρία Μήτσιου, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ψηφοδέλτιο στην Α Θεσσαλονίκης θα πλαισιώνουν οι Κώστας Μαργαρίτης και οι “νέοι” αλλά γνωστοί Δημήτρης Γαρούφας(πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου), Τάσος Κονακλίδης(πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ), Δημήτρης Τσάμης(αντιπρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου), Στάθηκς Κωνσταντινίδης (δικηγόρος) και Δημήτρης Κούβελας (δικηγόρος και γιος του πρώην υπουργού και δημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη).

Πετώντας για το φίνις

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, είναι μία κατηγορία από μόνος του… Θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο επανάκαμψής του στην κεντρική πολιτικη σκηνή, ειδικά μετά την απόλυτη στήριξη που του παρείχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από βήματος ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Σταμάτης, σύμβουλος του κ.Σαμαρά, προσανατολίζεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Επί τάπητος η απασχόληση 

Κι ενώ οι ζυμώσεις για τη συμμετοχή στα κομματικά ψηφοδέλτια συνεχίζονται (τα του ψηφοδελτίου της Β Θεσσαλονίκης θα τα παρουσιάσουμε σε μελλοντικό ποστ), η ΝΔ Θεσσαλονίκης δουλεύει πυρετωδώς σε όλους τους τομείς –και κύρια στην προβολή των θέσεών της. Έτσι, για την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, το μεσημέρι, οργανώνει συνέντευξη Τύπου για θέματα απασχόλησης.

Στη συνέντευξη θα μιλήσουν ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η συνέντευξη θα δοθεί στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής (Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, 5ος όροφος).