papandreou--emiris-thumb-largeΜεγάλη ευκαιρία για τη Χαλκιδική, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Εμίρης του Κατάρ παίρνει, τελικά, την επένδυση στα μεταλλεία Χρυσού! Φαίνεται πως η συμφωνία “κλείδωσε” στη συνάντηση που είχαν, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με τον Εμίρη, στο Μαξίμου.

Η συνάντηση του κ. Παπανδρέου, με τον Εμίρη του Κατάρ Ελ Θάνι, πραγματοποιήθηκε, όπως μεταδίδεται από ελληνικά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, για την υπογραφή συμφωνίας, που προβλέπει την είσοδο κεφαλαίων του Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής "Ελληνικός Χρυσός".

Ως μήνυμα στη διεθνή κοινότητα για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την είσοδο της εταιρείας επενδύσεων του Κατάρ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που διαχειρίζεται τα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής.

Οπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, νωρίτερα η Qatar Holding συμφώνησε να αποκτήσει από την "Ελλάκτωρ" ποσοστό 10% που διατηρεί η τελευταία στην εταιρεία "Ευρωπαϊκά Χρυσωρυχεία" (European Goldfields). Προ  της συμφωνίας η "Ελλάκτωρ" διατηρούσε το 25% της εταιρείας. H European Goldfields κατέχει σήμερα το 95% της "Ελληνικός Χρυσός".

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η εταιρεία επενδύσεων του Κατάρ θα επενδύσει 600 εκατ. δολάρια στη νέα της επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η επένδυση στη Χαλκιδική είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την τοπική κοινωνία, αλλά ακόμη και για τη Θεσσαλονίκη, που θα υποδέχεται, πλέον, ως το πιο κοντινό αεροδρόμιο στα μεταλλεία, επιχειρηματίες και επενδυτές. Αρκεί να ξεπεραστούν αντιδράσεις και να υπάρχουν έλεγχοι, καθώς επίσης και να τεθεί σε υγιή βάση η συνεργασία της χώρας μας με τους επενδυτές από το Κατάρ.