dimarxeio_meliki_imathias_01Απίστευτα πράγματα περιέχει το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το δήμο Μελίκης. Όπως προκύπτει, επί μία πενταετία (από το 2005), η διοίκηση του δήμου… ξεχνούσε να δημοσιεύει ισολογισμούς! Όσο για τον τότε και τον μετέπειτα δήμαρχο Μελίκης, βρίσκονται στα δικαστήρια!

 

Στοιχεία του πορίσματος ανέφερε ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, σε μια συνέντευξη τύπου που διήρκεσε δύο ολόκληρες ώρες. Ο κ. Χαλκίδης αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 έως το 2009 και τα αντιπαρέβαλε με την τελευταία διετία του ΠΑΣΟΚ. Αναγνώρισε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε λάθη και επέδειξε ατολμία, σημείωσε όμως ότι στηρίχθηκαν οικονομικά οι αγρότες, οι άνεργοι, οι εργάτες και οι μικρομεσαίοι. Αντιθέτως τώρα, είπε ο κ. Χαλκίδης η κυβέρνηση παραδόθηκε στην τρόϊκα.

Έκπληξη προκάλεσαν τα όσα αποκάλυψε ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, για τον τρόπο άσκησης εξουσίας στον πρώην δήμο Μελίκης, όπου έως το 2000 ήταν δήμαρχος ο ίδιος. Ο κ. Χαλκίδης έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης από το οποίο προκύπτει ότι ο δήμος Μελίκης δεν συνέταξε, δεν ενέκρινε και δεν δημοσίευσε ισολογισμούς και αποτελέσματα χρήσης για τα οικονομικά έτη 2005, 2006, 2007, 2008 και 2009. Μίλησε μάλιστα και για τις δικαστικές διαμάχες των δύο πρώην δημάρχων Μελίκης, ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του Οκτωβρίου αναμένεται και δεύτερο πόρισμα για τα οικονομικά του πρώην δήμου.

Να σημειωθεί ότι, στις αρχές του περασμένου μήνα, ξέσπασε φωτιά στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου, την οποία η νυν δημοτική αρχή απέδωσε σε εμπρησμό. Πάντως, σε συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί, είχε διευκρινιστεί πως από την πυρκαγιά δεν είχαν καταστραφεί σημαντικά έγγραφα.

Και το… πάρτι συνεχίζεται

Οι αποκαλύψεις του κ. Χαλκίδη συνεχίστηκαν με τη δημοσιοποίηση πορίσματος του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με την κατασκευή υδατόπυργου στην περιοχή. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτουν ευθύνες για τον πρώην δήμαρχο Πλατέος και νυν δήμαρχο Αλεξάνδρειας, κ. Φώτη Δημητριάδη. Μάλιστα το πόρισμα των ελεγκτών διαβιβάζεται και στην εισαγγελία εφετών Αθηνών για να διερευνηθεί δικαστικά.

Ο κ. Χαλκίδης επέρριψε ευθύνες και στον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης διότι δεν θέτει σε αργία τόσο τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας, όσο και τον αντιδήμαρχό του- πρώην δήμαρχο Μελίκης- και ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει σχετική επίκαιρη ερώτηση στους συναρμόδιους υπουργούς. Μάλιστα ζήτησε να μην κυνηγά υπαλλήλους η σημερινή διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας και τόνισε ότι η τοπική Νέα Δημοκρατία πρέπει να λάβει θέση.

Ευθύνες στην τοπική Ν.Δ.;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο κ. Μιχάλης Χαλκίδης να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως είναι πολιτικά παρών τώρα, αλλά όταν θα έρθει η ώρα θα δούμε. Παράλληλα χαρακτήρισε ανεπαρκή τη λειτουργία της ΝΟΔΕ Ημαθίας, ενώ αναφέρθηκε και στον κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη για τον οποίο είπε ότι δεν τον πάει ως πρόσωπο.

 


από το http://www.diontv.gr