biblia_01Πάνω από 100 εκδηλώσεις για το βιβλίο, το παιχνίδι, το παραμύθι, τον κινηματογράφο, την τεχνολογία, τη μαγειρική και την υγεία που εξελίσσονται με τη συμμετοχή του κοινού, θα ψυχαγωγήσουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους των Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

 

«Ημέρες Βιβλιοθηκών» ονομάζονται οι εκδηλώσεις τις οποίες οργανώνουν, από αύριο, οι βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στον πολίτη τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά σε αυτές.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν  από αύριο (Πέμπτη) 13 Οκτωβρίου έως  25 Νοεμβρίου 2011.

Οι «Ημέρες Βιβλιοθηκών» ξεκινούν στον υπαίθριο χώρο γύρω από την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξάνδρου Σβώλου) την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011, στις 19.30, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας.

Η βραδιά θα αρχίσει με το υπαίθριο παζάρι βιβλίων, στο οποίο οι βιβλιόφιλοι μπορούν να βρουν παλιά και νέα βιβλία, τα οποία θα προσφερθούν έναντι συμβολικής τιμής για την ενίσχυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός».

Τα «5 σαξόφωνα» από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα συνοδεύουν αρχικά μουσικά την εκδήλωση, ενώ αργότερα η μουσική μπάντα «Milky Lady & the Cookies» θα ανεβάσει τους ρυθμούς παίζοντας swing n’ jazz και οι Cool Cats .

Επίσης αύριο (Πέμπτη) 13 Οκτωβρίου, στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, από τις 11.00έως τις 14.00 το «βιβλιο-αυτοκίνητο» της παιδικής κινητής βιβλιοθήκης θα δανείζει βιβλία σε μικρούς αναγνώστες και γονείς.