Εξαπατούσε ηλικιωμένους ένα ζευγάρι από τις Σέρρες. Ένας 36χρονος και μια 35χρονη υποσχόταν σε ηλικιωμένους την ανέγερση μνημείου για συγγενικό τους πρόσωπο ή την τακτοποίηση κάποιας ποινικής υπόθεσης και έτσι τους αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά.
Το ζευγάρι συνελήφθει στον Προβατά Σερρών την στιγμή που προσποιούνταν τους εφοριακούς σε μια ηλικιωμένη 80χρονών!

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι απατεώνες με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος προσέγγισαν δύο ηλικιωμένες αδελφές και τις έπεισαν να καταβάλουν συνολικά το χρηματικό ποσό (32.200) ευρώ σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, με την πρόφαση να δοθεί το όνομα του θανόντα αδελφού τους σε υπό ανέγερση μνημείο σε Ιερά Μονή, αλλά και να αθωωθούν σε ποινική τους υπόθεση για δήθεν οικοδομική παράβαση σχετικά με την ανέγερση του σπιτιού τους πριν από δεκαετίες.
Αρχικά, προηγήθηκε σχετική καταγγελία από τις ηλικιωμένες και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί πέτυχαν τη σύλληψη των δύο δραστών. Επίσης, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 35χρονη την 19-09-2011 μετέβη στο ίδιο χωριό και επισκέφθηκε μια 85χρονη και αποπειράθηκε με το πρόσχημα ότι ήταν εφοριακός υπάλληλος να την εξαπατήσει για τη λήψη χρηματικού ποσού και τελικά της αφαίρεσε ένα πορτοφόλι με (2.500) ευρώ, χωρίς να το αντιληφθεί.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) κινητά τηλέφωνα και ισάριθμες κάρτες SΙΜ, το χρηματικό ποσό (1.510) ευρώ και ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τα στοιχεία ταυτότητας του θανόντα αδελφού των δύο ηλικιωμένων γυναικών.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθούν τυχόν περιπτώσεις απάτης με τον ίδιο τρόπο και σε βάρος άλλων πολιτών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.