Να παραμείνει ανοιχτό το θέατρο πάσει θυσία, ζήτησε από τους εργαζόμενους του ΚΘΒΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του “Κρατικού Θεάτρου”, κ.Σωτήρης Χατζάκης(δεξί άκρο στη φωτογραφία). Μάλιστα, σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως προτιμά ένα πιο “φτωχό” καλλιτεχνικό πρόγραμμα, από το να έχει απλήρωτους εργαζομένους!

 

«Δεν πρέπει να διακοπούν οι κοινωνικές επαφές ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω. Το θέατρο είναι σαν μια εκκλησία. Πρέπει να έχει πάντα ένα κεράκι να φέγγει», δήλωσε.

Στο οικονομικό κομμάτι εκκρεμεί η λήψη ενός κονδυλίου από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, που καθυστέρησε λόγω των κινητοποιήσεων και καταλήψεων σε υπουργεία της Αθήνας, όμως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου είπε πως αναμένεται να έρθει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι σχεδόν δύο μήνες.

«Τα έσοδα από τις παραστάσεις είναι ένας τρόπος επιβίωσης για εμάς. Πρόθεσή μας είναι να πραγματοποιήσουμε το ρεπερτόριο που ανακοινώσαμε, όμως θα δούμε πως θα πάμε βήμα- βήμα. Αν υπάρξει πρόβλημα προτιμώ να κόψω έργα, παρά να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζάκης.