perifereiakos_5Ένα… τρίπτυχο επιτυχίας χαρακτηρίζει την πρώτη μέρα της εβδομάδας για τη Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους της πόλης επικρατεί κρύο, τα αυτοκίνητα κινούνται σα… χελώνες και στα πεζοδρόμια τα σκουπίδια σχηματίζουν, πάλι, βουνά…

 

Όσον αφορά το κρύο, πέρα από ένα μπουφάν, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, σήμερα, γύρω στους 11 βαθμούς (όπως, ήδη, έχουμε γράψει).

Το κυκλοφοριακό οφείλεται, κυρίως, στον καιρό. Το ψιλόβροχο ανάγκασε τους Θεσσαλονικείς να πάρουν τα αυτοκίνητά τους για τη μετακίνηση (αφού το μετρό θα το δούμε το… 2016) και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν γεμίσει ασφυκτικά (τα δίκυκλα που κυκλοφορούν σήμερα, είναι ελάχιστα). Πιο εύκολα κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, χάρη στις λεωφορειολωρίδες.

Όσο για τα σκουπίδια, οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία σήμερα και τετράωρη στάση εργασίας αύριο (από τις 11.30 ως το τέλος της βάρδιας), αντιδρώντας στην καθιέρωση εργασιακής εφεδρείας, την οποία, από τους πρώτους δήλωσε ότι θα την εφαρμόσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δ.Μ.