Ένα ιδιαίτερο υλικό χρησιμοποιεί για τις δημιουργίες της η 28χρονη Anke Domaske. Ποιο είναι αυτό; Το πολύ γνωστό σε όλους γάλα!
Η σχεδιάστρια που κατάγεται από το Ανόβερο και έχει σπουδάσει μικροβιολόγος, έφτιαξε ένα ύφασμα που το ονομάζει «ΚουΜιλχ» (QMilch) από συμπυκνωμένη καζεΐνη, μια πρωτεΐνη του γάλακτος. Πρόκειται για το πρώτο τεχνητό ύφασμα που κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών.

Όπως αναφέρει η ίδια «η πατέντα της έχει την υφή μεταξιού, δεν μυρίζει και πλένεται όπως όλα τα άλλα υφάσματα». Το QMilch όχι μόνο είναι οικολογικό αλλά, σύμφωνα με την 28χρονη, ωφελεί και την υγεία, καθώς τα αμινοξέα της πρωτεΐνης έχουν αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση, ενώ επίσης βοηθούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και της θερμοκρασίας του σώματος.
Ο οίκος μόδας Mademoiselle Chi Chi (MCC), που έχει ιδρύσει η ίδια, χρησιμοποιεί το ύφασμα από γάλα στις κολεξιόν του. Η Anke Domaske αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τη συνταγή, για να «μαγειρευτεί» ένα ολόκληρο φόρεμα πρέπει να «χυθούν» 6 λίτρα γάλακτος, ενώ κάθε οικολογική δημιουργία στοιχίζει 150-200 ευρώ. Πάντως, αντίθετα με το γάλα από το οποίο προέρχεται, το συγκεκριμένο ύφασμα δεν έχει ημερομηνία λήξης.