nekrotafeio_plateia_aftodioikisi_01Γνωστό γραφείο κηδειών της Θεσσαλονίκης έκοβε πλαστά παραστατικά του δήμου και χρέωνε τους πελάτες του για υπηρεσίες που υποτίθεται ότι πρόσφερε! Μάλιστα ερευνάται τυχόν συμμετοχή δημοτικών υπαλλήλων!

 

Ήδη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών υπαλλήλων του Δήμου, ενώ ενημέρωσε αρμοδίως το ΣΔΟΕ. Βρέθηκαν πλαστά διπλότυπα είσπραξης με πλαστογραφημένες τις στρογγυλές σφραγίδες και τις υπογραφές των υπαλλήλων και των προϊσταμένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες ημέρες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται γνωστό Γραφείο Κηδειών της πόλης, υπέπεσε στην αντίληψη της δημοτικής αρχής, όταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ζητήθηκε από συγγενείς θανόντος να καταβάλουν χρεωστούμενες εισφορές για την παράταση του χρόνου ταφής του ενταφιασμένου συγγενή τους. Οι συγγενείς, ωστόσο, υποστήριξαν, από την πρώτη στιγμή, ότι είχαν… ήδη πληρώσει και εμφάνισαν τα σχετικά παραστατικά! Καθώς, όμως, η αρμόδια υπηρεσία των Κοιμητηρίων δεν είχε καταχωρισμένο το σχετικό ποσό στο ταμείο της, ενημέρωσε αρμοδίως την δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, “πρόκειται για πλαστά παραστατικά που ουδεμία σχέση έχουν με τον Δήμο Θεσσαλονίκης”.