lathrometanastes_1Ινδός και Πακιστανός βοηθούσαν, με το… αζημίωτο φυσικά, λαθρομετανάστες, να φθάσουν στην Αθήνα κι από εκεί να πάνε στην Πάτρα, για να φύγουν στο εξωτερικό.

 

Οι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες (30-09-2011) το βράδυ, στο 529ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Ευζώνων από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κιλκίς. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας 50χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 31χρονος υπήκοος Ινδίας. Κατηγορούνται για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα πέντε μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα, στα οποία οι δύο διακινητές επρόκειτο να επιβιβάσουν πέντε μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Ινδίας, με σκοπό να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, έναντι άγνωστης μέχρι στιγμής χρηματικής αμοιβής.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες πέρασαν κρυφά τα σύνορα, από ορεινή δύσβατη περιοχή, λίγη ώρα πριν τη σύλληψη τους.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • τα προαναφερόμενα οχήματα,
  • το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ και
  • τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.