Καμία υπόσχεση από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για το πώς θα βγει η Ελλάδα από την προσπάθεια. Σε συνέντευξή του, στο Πρώτο Θέμα, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα δεν υπόσχεται ότι η χώρα θα βγει από την περιπέτεια που …

βιώνει χωρίς πόνο και προσπάθεια. “Δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις”, ξεκαθαρίζει, έχοντας, πλέον, αφήσει πίσω του το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”, με το οποίο ανέλαβε την εξουσία.

Ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι η κατάσταση που βιώνει η χώρα είναι πρωτόγνωρη, σημειώνοντας ότι αν δοθεί μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους η Ελλάδα θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή.

Εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζει ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει το συμφέρον των πολιτών, που θα βίωναν, όπως υπογραμμίζει «μια πραγματική καταστροφή αν η χώρα χρεοκοπούσε».

Προειδοποιεί παράλληλα ότι αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους. «Δεν είμαστε εμείς ο Άτλαντας που θα πάρει στις πλάτες του όλα τα προβλήματα της Ευρώπης. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί, ούτε η Γερμανία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το πόσο εκτιμά ότι θα διαρκέσει η κρίση, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να αναχαιτίσει την ύφεση το 2012 και το 2013 να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να αρχίσουν να αυξάνονται και πάλι τα εισοδήματα και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Προσθέτει τέλος ότι είναι ώρα ευθύνης για όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδίως για τη ΝΔ, που, όπως τονίζει «έχει τεράστια ευθύνη» για τα προβλήματα της χώρας.