oasth_4Μπορεί στην Αθήνα το πρόβλημα της μετακίνησης, σήμερα, να είναι μεγάλο, όμως, κάπου αλλού οι πολίτες έχουν και αστικά λεωφορεία και ταξί, για να μετακινηθούν.

 

Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί δεν απεργούν, κάτι που έχει προκαλέσει απορίες και ερωτηματικά για το πόσο αρραγές είναι το μέτωπο των ταξιτζήδων στη χώρα. Ως τώρα οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης έδιναν, πάντα, το παρόν, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας -και μάλιστα πρωτοτυπούσαν σε ό,τι αφορά τη μορφή τους: Απέφευγαν τις πορείες με τα οχήματά τους μέσα στην πόλη (μόνον μία φορά έκαναν τέτοιου είδους πορεία) και προτιμούσαν να σχηματίζουν κομβόι στους δρόμους προς Χαλκιδική και Αθήνα, μοίραζαν φυλλάδια και τοποθέτησαν όλοι ένα μαύρο αυτοκόλλητο με άσπρα γράμματα, με το σύνθημα "Θέλω Να Πληρώσω Αλλά Δεν Έχω", στα αυτοκίνητά τους.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη γίνονται κανονικά τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, αφού οι υπάλληλοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών δεν απεργούν, καθώς δεν περιλαμβάνονται στη ρύθμιση της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο.

Αντίθετα, στην Αθήνα, το κοινό ταλαιπωρείται ιδιαίτερα, από την απεργία στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς.