Το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χ. Μάτης.

Ο κ. Μάτης συνομίλησε με εργαζόμενους και δήλωσε ότι “κατανοεί απόλυτα την αγωνία τους”, πρόσθεσε πως “πρέπει να διατηρηθούν όλες οι πραγματικές και αναγκαίες θέσεις εργασίας”, αλλά έθεσε μια προϋπόθεση:

“Τους είπα ότι το βασικό ερώτημα δεν το θέτει ούτε η διοίκηση του Δήμου, ούτε η κυβέρνηση. Το βασικό ερώτημα το θέτει η κοινωνία και πρέπει να απαντηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους: Εδώ και 13 μήνες, για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους, η αποκομιδή έχει πρόβλημα. Έχει σημασία ποιος φταίει, όταν η δουλειά δεν γίνεται; Όποιος θέλει να συνεχίσει ο δήμος να κάνει την αποκομιδή, πρέπει να πείσει την κοινωνία, ότι μπορεί και δεν θα έχουμε λόφους σκουπιδιών κάθε τρεις και λίγο”.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στο δήμο επεσήμαναν στον κ. Μάτη ότι, τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση, η κοινή γνώμη έχει ταχθεί με το μέρος τους.