Το νέο ερευνητικό ινστιτούτο για τη νόσο του Alzheimer και λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατος, στον οικισμό Ηράκλειο Λαγκαδά, εγκαινιάζει, σήμερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Ο Παναγιότατος θα εγκαινιάσει, επίσης, τις νέες εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού στο Λαγκαδά. 
Χθες, στη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη σύντομη ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας "του οικοσυστήματος της λίμνης Βόλβης" και πρόσθεσε: "Προσευχόμεθα δια την αναβίωσην του περιβάλλοντος εις την περιοχήν".
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχτηκε, χθες, στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά, ο δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης. Στο χαιρετισμό του εξήρε τις πρωτοβουλίες του Παναγιότατου για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για το ότι αποφάσισε να λειτουργήσει στην περιοχή. 
Το βράδυ πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη. Στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Κάλεσε τους ισχυρότερους "να στηρίξουν τους ασθενέστερους οικονομικά" και χαρακτήρισε "εφήμερες" τις δυσκολίες που διανύουμε.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα αναχωρήσει για το Φανάρι αύριο (Τετάρτη) το πρωί.