Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις χθεσινές παρελάσεις με τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου (σήμερα εκτάκτως στα περίπτερα τα κυριακάτικα φύλλα). Δείτε τι έγραψαν:

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπάχαλο και η Εθνική μας Γιορτή!"

"Διέλυσαν τις παρελάσεις ομάδες "Αγανακτισμένων". Αποδοκίμασαν άγρια και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Καρ.Παπούλιας: "Είναι ντροπή... Εγώ πολέμησα από 15 ετών το φασισμό και τον ναζισμό, δεν είμαι προδότης..." Καταδίκασαν τα επεισόδια τα κόματα".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Φαινόμενα διάλυσης. Τριγμοί σε θεσμούς, οικονομία, κυβέρνηση".

"Πρωτοφανή γεγονότα εξελίχθηκαν χθες σε όλη τη χώρα στην επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Καρ.Παπούλιας αποδοκιμάστηκε στη Θεσσαλονίκη και η στρατιωτική παρέλαση ματαιώθηκε για πρώτη φορά".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Το νέο ΟΧΙ"

"Κατέρρευσαν όλα δεκατέσσερις ώρες μετά το διάγγελμα του Γιώργου για την "επιτυχία" των Βρυξελλών. Προκλητικές δηλώσεις από τον Κ.Παπούλια που... αποχώρησε. Στη Θεσσαλονίκη ο θυμωμένος κόσμος αποθέωσε τα στρατιωτικά τμήματα ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Βαρθολομαίε είσαι Δίγλωσσος και Διπρόσωπος"

"32 ιεράρχες υπογράφουν υπόμνημα για τον ρόλο και την πορεία του. Εμπόδισες με τον τρόπο σου να ματαιωθεί η σύζητηση στην Ιεραρχία για την αναγνώριση των Δυο Οικουμενικών Συνόδων, 8ης και 9ης που συνήλθαν στην Κωνσταντινούπολη γιατί εστρέφοντο κατά του Παπισμού".

Η ΕΠΟΧΗ: "Παρέλασε η κοινωνία"

"Σε τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετατράπηκαν οι προγραμματισμένες παρελάσεις με αφορμή το ΟΧΙ του 1940. Οχι απάντησαν μαζικά οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι μαθήτριες στα μέτρα εξόντωσης του λαού".

ΑΥΡΙΑΝΗ Μακεδονίας - Θράκης: "Αμαύρωσαν την Εθνική επέτειο”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η λαϊκή οργή ήταν δίκαιη, όμως, αυτό δε σημαίνει πως ήταν δικαιολογημένη. Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο πολιτικός κόσμος, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει τα έκτροπα της Θεσσαλονίκης.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Για πρώτη φορά στην ιστορία ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση".