prefabricated quartet_425xΤα μουσικά σχήματα που συνέθεσαν το «Musicircus», την επιτυχημένη εναρκτήρια εκδήλωση, των 46ων «Δημητρίων», με απόλυτα καλλιτεχνικές διαθέσεις, καταλαμβάνουν από σήμερα έως και τις 16 Οκτωβρίου ειρηνικά τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Για δύο εβδομάδες, οι πλατείες, οι γειτονιές, οι αυλές των σχολείων, ακόμη και οι θάλαμοι των παιδιατρικών κλινικών, θα μεταμορφώνονται κατά περίπτωση, σε μουσικές σκηνές.

Οι «Music Guerrillas», ή  σε ελεύθερη μετάφραση, οι «Αντάρτες της μουσικής», αγκαλιάζουν την πόλη, μπλέκονται με τους ήχους της, προσφέρουν γενναιόδωρα το ταλέντο τους στους περαστικούς. Αποτέλεσμα, η ευχάριστη έκπληξη, που μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα κουαρτέτο εγχόρδων στην πλατεία Ναυαρίνου, μια swing μπάντα στα Λαδάδικα, ένα πιάνο στην Πλατεία Αριστοτέλους και πάει λέγοντας και παίζοντας.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, επίκεντρο των εκδηλώσεων, θα είναι το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος. Οι επισκέπτες που θα ανέβουν στον Πύργο, θα έχουν την ευκαιρία να ατενίσουν την πόλη, όπως λίγες φορές έχουν την ευκαιρία να το κάνουν και να λικνιστούν με τους ήχους τριών γνωστών DJ’s, του Στέφανου Μοναστηρίδη, του Βασίλη Μητσιόπουλου και του Γιάννη Αβραμίδη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα, μετά και την ειδική άδεια που παραχώρησαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η 9η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, έρχεται η σειρά των «Piano Guerrillas», οι οποίοι θα χαρίσουν απλόχερα τις νότες και το ταλέντο τους, σε όσους τυχερούς βρεθούν από τις 5 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ, στο πάνω μέρος της Πλατείας Αριστοτέλους, πίσω από το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου. Πρωταγωνιστές αυτής της μελωδικής περιπλάνησης θα είναι το «Duo Passe Partout» και οι καλλιτέχνες Ρένα Μαύρου & Νίκος Ζαφρανάς, Δημήτρης Δελφινόπουλος & Χριστίνα Σιδηροπούλου και η Βαλέρια Χαριτίδου.

Στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του ερχόμενου 15θήμερου, πρωτοστατούν πολλοί ακόμη νέοι και ταλαντούχοι μουσικοί, όπως οι: Έλσα Μουρατίδου, Slaptongue Ensemble, The Prefabricated Quartet(φωτογραφία), Lemonostifel, Παιδική Χορωδία Σ.Φ.Μ. Θ., Duo del Sud, Κουαρτέτο Εγχόρδων Xpause, Trio Balkano, Δημήτρης Μυστακίδης, Seven Seas Duet, Παιδική Χορωδία Αγίας Τριάδας, Κώστας Μακρυγιαννάκης & Θεόφιλος Σωτηριάδης, Speakeasies, Still Gramophone, Πλειάδες, Sax Nouveau, Κυριακή Κόντη & Θανάσης Παύλου και Efren Lopez.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις των 46ων «Δημητρίων» μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dimitria.thessaloniki.gr