Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, έχουν πανικοβάλλει κυριολεκτικά τους καταθέτες.
Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται σοβαρότατες εντάσεις στα υποκαταστήματα σχεδόν όλων των τραπεζών με απλούς πολίτες που προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις οικονομίες μιας ζωής. Έτσι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μικροκαταθέτες πιάστηκαν ακόμη και στα χέρια με υπαλλήλους τραπεζών απαιτώντας να λάβουν το σύνολο των χρημάτων που έχουν καταθέσει.Οι εντάσεις δημιουργούνται επειδή ...στα υποκαταστήματα δεν υπάρχει τόσο ρευστό αφού η τράπεζα της Ελλάδος παρέχει χρήματα με ιδιαίτερη φειδώ στα τραπεζικά ιδρύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 48ωρη απεργία (Τετάρτη και Πέμπτη) επέτεινε το πρόβλημα αφού ναι μεν οι «κρατικές» τράπεζες συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, το σύνολο όμως των ιδιωτικών λειτουργούσε κανονικά.
Ένα άλλο θέμα που φαίνεται να δημιουργεί εντάσεις είναι το γεγονός ότι έχουν εκλείψει από την 
αγορά τα χαρτονομίσματα των 100 και 500 ευρώ. Όσο κι αν μοιάζει περίεργο είναι τα χαρτονομίσματα που προτιμούν κατά μείζονα λόγω οι μικροκαταθέτες στις μαζικές αναλήψεις τους. Τα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ γιατί είναι πιο διαχειρίσιμα σε περίπτωση κρίσης τα δε των 500 ευρώ επειδή «κρύβονται» πιο εύκολα και καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στην αποθήκευσή τους σε κρυψώνες στα σπίτια.