untitledΟι φήμες –δυστυχώς- επιβεβαιώθηκαν. Την Παρασκευή που μας πέρασε, ο εκδότης του “Αγγελιοφόρου”, Αλ. Μπακατσέλος, απέλυσε 12 υπαλλήλους του (οι 11 είναι δημοσιογράφοι κι ο ένας διοικητικός).

 

Όπως είχαμε γράψει και το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο εκδότης και ιδιοκτήτης της “Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος” ζήτησε συνέλευση προσωπικού. Εκεί ανακοίνωσε πως “μπαίνει μέσα 4 εκ. ευρώ” κι ότι πρόθεσή του είναι να κάνει απολύσεις, για να μην αναγκαστεί να κλείσει την εφημερίδα.

Πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρις, είχαν απολυθεί οι εννέα από τους –συνολικά- 11 δημοσιογράφους του αθλητικού τμήματος. Διατηρήθηκαν στις θέσεις τους ο προϊστάμενος (και πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ) Μάκης Βοϊτσίδης και ο αρχισυντάκτης Παν. Γκαμπράνης. Ακολούθησαν οι απολύσεις δύο, ακόμη, δημοσιογράφων, που εργάζονταν με καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας. Λίγο αργότερα απολύθηκε ο φωτογράφος της εφημερίδας για να ανακληθεί η απόφαση όταν διαπιστώθηκε πως, σε λίγο χρονικό διάστημα, βγαίνει στη σύνταξη και δύο διοικητικοί υπάλληλοι. Όμως και η απόλυση της μίας διοικητικής υπαλλήλου ανακλήθηκε, όταν διαπιστώθηκε ότι είναι μέλος μονογονεϊκής οικογένειας.

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε είναι το χειρότερο των εργαζόμενων στην εφημερίδα, από την ίδρυσή της, από τον Μ. Αγγέλου. Όσοι έλεγαν την Παρασκευή πως δε θα γλιτώσουμε τις απολύσεις, τώρα υποστηρίζουν πως τίποτα δεν τέλειωσε και το μαγαζί θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς.

Οψόμεθα…