«Οφείλω να δεχτώ ταπεινώσεις, αν αυτές ωφελούν τη χώρα. Σημασία έχει η χώρα μου να μην ταπεινώνεται». Αυτό τονίζει, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Εμφανίζεται βέβαιος για την εκταμίευση της έκτης δόσης, αναγνωρίζοντας πάντως πως τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, είναι πολλά και δύσκολα, και δηλώνει έτοιμος να αποδεχθεί την ταπείνωση και προφανώς το πολιτικό κόστος για τη σωτηρία της χώρας.

Εξαπολύει επίθεση κατά του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για λαϊκισμό, και τον καλεί να απαντήσει αν «είναι υπέρ της δημοσιονομικής διάσωσης και της φορολογικής δικαιοσύνης ή αν ενθαρρύνει τη μάχη οπισθοφυλακής που δίνουν οι δυνάμεις της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας». Στο σημείο αυτό δηλώνει αποφασισμένος να δώσει μάχη κατά της φοροδιαφυγής χρησιμοποιώντας ως όπλα το καθολικό πόθεν έσχες και το ηλεκτρονικό χρήμα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Βενιζέλος, δηλώνει για το καθεστώς Εργασιακής Εφεδρείας ότι «διαμορφώνεται ένα σχήμα που βασίζεται σε διαφανή, αντικειμενικά και απροσωποποιημένα κριτήρια».