“Στις συμπληγάδες μιας κομματικής αντιπαράθεσης, για το θέμα της «εφεδρείας»”, βρίσκονται, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην Πράξη”, οι δημοτικοί υπάλληλοι. Σύμφωνα με τον κ. Μάτη,

“η διοίκηση του δήμου δηλώνει διατεθειμένη να διατηρήσει ‘‘κάνοντας οικονομίες’’ τους… 16 εργαζόμενους, που βρίσκει να εντάσσονται στην κατηγορία, ενώ η αντιπολίτευση, απαντά «καμία απόλυση»”.

Ο δημοτικός σύμβουλος, με σημερινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι ο νέος νόμος “μιλά για «εφεδρεία» που μπορεί να φτάσει στο 30%”, κάτι που για το δήμο Θεσσαλονίκης, “του οποίου το ακριβές δυναμικό δεν γνωρίζουμε, μπορεί να σημαίνει και 1.500 άτομα”. Προσθέτει, δε, ότι ακόμη και αυτός ο αριθμός “είναι μικρότερος από τον αριθμό που ο ίδιος ο δήμαρχος έχει προσδιορίσει ως πλεονάζον προσωπικό στο δήμο”(σ.σ. για άλλη μία φορά, χθες, ο κ. Μπουτάρης μίλησε για πλεόνασμα υπαλλήλων, σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα").

“Τι θα κάνει η διοίκηση όταν της ζητηθεί τέτοια λίστα; Θα τη δώσει; Τι θα κάνουν τα συνδικάτα; Θα κάνουν απεργία διαρκείας μόλις ανακοινωθεί η λίστα με τις απολύσεις; Η αντιπολίτευση θα αποκαταστήσει τους απολυθέντες, αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές”, αναρωτιέται ο κ. Μάτης;

Και τονίζει: “Χώρος για λαϊκισμούς στην πλάτη των εργαζομένων, ανθρώπων που αγωνιούν για τη δουλειά τους, δεν μπορεί να υπάρξει”.

Για τον επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην Πράξη”, υποχρέωση των εκλεγμένων εκπροσώπων των πολιτών της Θεσσαλονίκης είναι να φροντίζουν ώστε να μην πλήττονται οι πιο αδύνατοι κρίκοι της εργασιακής αλυσίδας στο δήμο “και όχι να προσδοκούν την ψήφο τους μετά την εξαθλίωση”. Ζητά, δε, από από τη δημοτική αρχή να παρουσιάσει αμέσως το οργανόγραμμα και την πρόταση της “για εξορθολογισμό της διοίκησης”, επειδή “οι πολίτες εξακολουθούν να μην είναι ευχαριστημένοι παρότι φορολογούνται και πληρώνουν προς τούτο”.