aganaktismenoi_veroia_20111016_01Τις παρελάσεις για την απελευθέρωση της Βέροιας και της Κατερίνης σταμάτησαν, σήμερα, αγανακτισμένοι πολίτες.

Στη Βέροια οι πολίτες άπλωσαν πανό, που ανέφερε “Χωρίς Ψωμί, Χωρίς Παιδεία, Δεν Υπάρχει Ελευθερία” με την υπογραφή “Πλατεία Βέροιας”. Φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και μούτζωναν προς την κατεύθυνση που βρισκόταν η εξέδρα των επισήμων. Ζήτησαν, από την αστυνομία, να παρελάσουν κι εκείνοι, η αστυνομία αντέδρασε και άρχισαν τα σπρωξίματα.

Μπροστά στην πορεία βρίσκονταν ηλικιωμένοι άνθρωποι, μεροκαματιάρηδες και οι αστυνομικοί, σε κάποια στιγμή, υποχώρησαν και τους άφησαν να κάνουν πορεία μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Εκεί σταμάτησαν και φώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όσοι είχαν συγκεντρωθεί για να δουν την παρέλαση, τους χειροκροτούσαν κι άρχισαν να φωνάζουν μαζί τους συνθήματα!

Λίγο αργότερα, οι διαμαρτυρόμενοι υποχώρησαν και άφησαν την παρέλαση να διεξαχθεί, χωρίς προβλήματα. Συνέχιζαν, πάντως, τα συνθήματα και τις αποδοκιμασίες.

Λίγο διαφορετικό το σκηνικό και στην Κατερίνη. Ομάδες πολιτών, απευθυνόμενες προς τους κυβερνητικούς βουλευτές Θ.Παπαγεωργίου και Μ.Μίχου, τους ζητούσαν να καταψηφίσουν το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο. Μάλιστα κάποιοι τους φώναζαν πως “την επόμενη φορά θα χρειαστείτε θωρακισμένο όχημα για να παρακολουθήσετε την παρέλαση”!

Άλλοι φώναζαν: “Σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση! Όχι τη Χούντα! Να φύγετε! Προκαλείτε το λαϊκό αίσθημα”!


Το πρώτο βίντεο είναι από το verianet και το δεύτερο από το seleo