Μέτρο – μέτρο παραδίδεται ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα… Άλλα 1.400 μέτρα του κάθετου οδικού άξονα 60 (Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνα), η κατασκευή του οποίου είχε αρχίσει το… 2006, παρέδωσε σήμερα, πριν από λίγο, ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

 

Το έργο έχει παρουσιάσει τεράστιες καθυστερήσεις και απομένουν κι άλλα τμήματα καθέτων οδικών αξόνων, τα οποία, ακόμη δεν έχουν δημοπρατηθεί. Συνολικά πρέπει να αποδοθούν περί τα 30 χιλιόμετρα ακόμη… Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί σε κυκλοφορία 65 χλμ.

Τις καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο τμήμα ο κ. Μαγκριώτης της απέδωσε σε δυσλειτουργίες με τον εργολάβο που είχε αναλάβει, αρχικά, το έργο, καθώς κηρύχθηκε έκπτωτος και χρειάστηκαν νέοι διαγωνισμοί.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, το Νοέμβριο θα δημοπρατηθεί το τμήμα Στρυμονικό-Λευκώνας και ανισόπεδος κόμβος Χριστού, συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων. Να σημειωθεί ότι ο άξονας «Θεσσαλονίκη- Σέρρες-Προμαχώνας» αποτελεί  μέρος του Πανευρωπαϊκού άξονα ΙV, αποτελεί έργο προτεραιότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, ο κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωσε ότι δεν θα μπούνε διόδια στους κάθετους άξονες της Εγνατίας οδού.