periptero_edmondou_rostand_20111012_02Ένα ακόμα εγκαταλελειμμένο περίπτερο, επί της οδού Εδμόνδου Ροστάν 12 (περιοχή Φαλήρου) που είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για ολόκληρη την περιοχή αποξηλώθηκε σήμερα (Τετάρτη) 12 Οκτωβρίου από  τις…

υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, παρουσία του αντιδημάρχου Ανδρέα Κουράκη.

Ως γνωστόν, ο δήμος Θεσσαλονίκης ξηλώνει τα περίπτερα που είναι κλειστά, προκειμένου να απελευθερωθούν ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών.

periptero_edmondou_rostand_20111012_04«Για το συγκεκριμένο περίπτερο είχε ανακληθεί η άδεια του από το 2009, με απόφαση του Νομάρχη, ο οποίος τότε εξέδιδε τις  άδεις λειτουργίας των περιπτέρων, χωρίς ποτέ η απόφαση αυτή να υλοποιηθεί. Εμείς, ως Δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες απομακρύνοντας το περίπτερο και αποδίδοντας το πεζοδρόμιο στους πεζούς», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας θα προχωρήσουν στην αποξήλωση άλλων δέκα περιπτέρων. Ήδη, συνεργεία της ΔΕΗ ξηλώνουν καλώδια και μετρητές από τα περίπτερα αυτά.

periptero_edmondou_rostand_20111012_05Σύμφωνα με την αντιδημαρχία, σε όλες τις περιπτώσεις, οι δικαιούχοι των περιπτέρων είτε απεβίωσαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς, διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.