xenodoxoi_ekdilosi_ape_20111020_01Τα οφέλη που προκύπτουν από τις νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και τη χρήση των Α.Π.Ε., καθώς και τους τρόπους εφαρμογής τους στα τουριστικά καταλύματα, παρουσίασαν ειδικοί επιστήμονες, σε εσπερίδα που συνδιοργάνωσαν η…

Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ανατολική Α.Ε.», χθες, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace.

Σκοπός της εσπερίδας ήταν η ενημέρωση των ξενοδόχων - μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για τη νέα τάση που διαμορφώνεται δυναμικά παγκοσμίως, όσον αφορά την πράσινη ενέργεια στον τουρισμό. Όπως τονίστηκε, τα οφέλη που προκύπτουν για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους με γρήγορη απόσβεση της επένδυσης, η βελτίωση της περιβαλλοντικής εικόνας της ξενοδοχειακής μονάδας και η προσέλκυση νέας κατηγορίας τουριστών με οικολογική συνείδηση, οι οποίοι προέρχονται από περιοχές με υψηλότερα εισοδηματικά κριτήρια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος σημείωσε πως «για μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, η επένδυση στον πράσινο τουρισμό είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη ενός τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας, αισθητικής και βέβαια απόδοσης. Αρκεί βεβαίως, η αξιοποίηση των ωφελειών της πράσινης ενέργειας να συμβαδίζει με την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της Πολιτείας στην υλοποίηση σχετικών δράσεων».

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την υλοποίηση του έργου RELACS (Renewable Energies For Tourist Accommodation Buildings - Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε κτίρια τουριστικής διαμονής). Το δίκτυο RELACS είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο τουριστικών καταλυμάτων, που φιλοδοξούν να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούνται από τη λειτουργία τους.