olth_01Την ετοιμότητά της να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων σε ιδιώτη,  δήλωσε χθες η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ. Να θυμίσουμε ότι, την ημέρα που η κυβέρνηση, πριν το καλοκαίρι, είχε αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, ο κ. Αγγελούδης, ως…

προσκεκλημένος της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, δήλωνε ότι για εκείνον υπήρχαν “κόκκινες γραμμές” στο θέμα της ιδιωτικοποίησης, οι οποίες, προφανώς, πλέον, ξεθώριασαν…

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης δήλωσε, επίσης, έτοιμη για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τη δημιουργία και λειτουργία εντός του λιμένος logistic center, μετά την οριστική απόφαση για διατήρηση του 51% των μετοχών του ΟΛΘ ΑΕ από το ελληνικό δημόσιο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης, στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης Τύπου, «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα». Πρόσθεσε όμως ότι ο βασικός μέτοχος, δηλαδή η κυβέρνηση, θα δώσει την έγκριση. Ξεκαθάρισε επίσης πως η πώληση του 23% εντός του 2012, όπως προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο, δεν ακυρώνει το ότι η πλειοψηφία μείνει στην πολιτεία.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2011 η εργολαβία για την επέκταση της 6ης προβλήτας θα έχει εγκατασταθεί και το έργο θα έχει ξεκινήσει. «Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, η ανάδοχος κοινοπραξία έχει επιλεγεί και το μόνο που απομένει είναι η τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η απόφαση του οποίου αναμένεται το επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Αγγελούδης. Πρόσθεσε ότι άποψη της διοίκησης του ΟΛΘ ΑΕ είναι ότι ο οποιοδήποτε επενδυτής επιλεγεί από το διεθνή διαγωνισμό θα πρέπει να αναλάβει και το κόστος αυτής της επένδυσης.