Το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών (που αφορά στις Συλλογικές Συμβάσεις), είναι απολύτως συμφωνημένο με την Τρόικα έτσι όπως έχει διατυπωθεί στο πολυνομοσχέδιο και αν αλλάξει ελλοχεύει ο κίνδυνος, η έκθεση της Τρόικας για την 6η δόση να μην είναι θετική!

 

Με αυτό το ευφυολόγημα, ο  υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθάρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το άρθρο που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ΔΕΝ αλλάζει!

Τη δήλωση φέρεται να έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, στην πολύωρη κοινή συνεδρίαση των ΚΤΕ Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε ξεκινήσει το μεσημέρι, διεκόπη το απόγευμα λόγω της συνεδρίασης της Επιτροπής της Βουλής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο και επανέλαβε την συνεδρίασή της από τις 19.00 και μετά.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο ρόλος της Τρόικας είναι αναβαθμισμένος, καθώς, όπως είπε, δεν πρόκειται απλώς για αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, αλλά είναι πλέον εκπρόσωποι της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.