palaiopoleia_01Δύο νέες υπαίθριες αγορές πρόκειται να λειτουργήσουν στο πάρκο «Πεδίον του Άρεως» Πρόκειται για την Πρότυπη Αγορά Βιολογικών Προϊόντων και την Υπαίθρια Αγορά Παλαιών Αντικειμένων.

Το θέμα, αφού έλαβε την έγκριση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων με στόχο να προχωρήσουν το ταχύτερο οι διαδικασίες και οι υπαίθριες αγορές να λειτουργήσουν σύντομα.

Προηγήθηκαν τα αιτήματα της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας και του Σωματείου Παλαιοπωλών-Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης για την ίδρυση και λειτουργία υπαίθριων αγορών προκειμένου να προωθήσουν τα είδη τους σε περιοχή που θα ορίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής η Υπαίθρια Αγορά Παλαιών Αντικειμένων θα γίνεται μία Κυριακή κάθε μήνα, ενώ η Πρότυπη Αγορά Βιολογικών Προϊόντων θα λειτουργεί μία Δευτέρα κάθε μήνα.

Οι άδειες και για τις δύο υπαίθριες αγορές προβλέπουν τη συμμετοχή 40 επαγγελματιών που θα προωθούν τα προϊόντα τους σε ομοιόμορφους πάγκους-καροτσάκια, ενώ θα φροντίζουν οι ίδιοι για την καθαριότητα του χώρου.


από το Seleo.gr