iperoxes_iperoxes_meres_01Το έργο της Ελφρίντε Γέλινεκ, «Υπέροχες, υπέροχες μέρες», θα παρουσιάσει αύριο (Σάββατο) 8 και μεθαύριο (Κυριακή) 9 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, το τμήμα θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο θέατρο «Άνετον», στα πλαίσια των 46ων «Δημητρίων».

 

Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα τριών διπλωματικών εργασιών, του θεατρικού τμήματος του Α.Π.Θ.: Πτυχιακή σκηνοθεσίας με επόπτη καθηγητή τον Βίκτορα Αρδίττη, Πτυχιακή δραματουργίας με επόπτρια την Ελένη Παπάζογλου και Πτυχιακή σκηνογραφίας με επόπτη τον Απόστολο Βέττα. Τον Ιούλιο του 2011, η παράσταση συμμετείχε στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ «MFST ITSelF» της Βαρσοβίας, στο οποίο μάλιστα η νεαρή ηθοποιός Κατερίνα Σισίννι απέσπασε το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου.

Το έργο αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος «Οι αποκλεισμένοι» της νομπελίστριας συγγραφέως Ελφρίντε Γέλινεκ και είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός Βιεννέζου μαθητή, ο οποίος επηρεασμένος από τα γραπτά του Αλμπέρ Καμύ, εξόντωσε την οικογένειά του, στην διάρκεια της δεκαετίας του 1960, στην Αυστρία.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  dimitria.thessaloniki.gr και thea.auth.gr