Όλοι επιθυμούμε να έχουμε μια υγιή καρδιά… όλοι μόλις ακούμε έμφραγμα, τρομάζουμε μόνο στην σκέψη. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει πάνω κάτω να αποφεύγουμε και τι πρέπει να κάνουμε, όμως δεν έχουμε όλοι επαρκή ενημέρωση.
Γιατί δεν βοηθά μόνο η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική την καρδούλα μας, ούτε το τσιγάρο, το ποτό και τα λιπαρά είναι μόνο οι εχθροί της ζωής μας!!
Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε αλλά καλώς ή κακώς δεν τα γνωρίζουμε γιατί δεν είναι τόσο διαδεδομένα!! Ποιοι είναι αυτοί οι αντίπαλοι της καρδιάς μας? Παρακάτω θα δείτε 5 κακές συνήθειες, αλλά και πως μπορείτε να τις αποφύγετε… 
1)Όταν βλέπουμε πολλές ώρες Τηλεόραση…. Με το να καθόμαστε πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, αυξάνουμε το κίνδυνο εμφράγματος, ακόμη και αν είμαστε αθλητικοί τύποι!! Γιατί αυτό? Γιατί απλά, όταν καθόμαστε πολλές ώρες μην κάνοντας τίποτα, επηρεάζουμε αρνητικά τα επίπεδα σαγχάρου και λίπους του οργανισμού μας!!
2)Όταν έχουμε εχθρικές τάσεις ή τάσεις κατάθλιψης και δεν κάνουμε κάτι για αυτό.. Νιώθετε πιεσμένοι, καταθλιπτικοί και βλέπετε τους άλλους σαν εχθρούς σας ? κάντε γρήγορα κάτι, πριν καταστρέψετε την καρδούλα σας. Τι? Μιλήστε σε ειδικούς, σε κάποιο γιατρό, ψυχολόγο ή ακόμη και σε έναν άνθρωπο του περιβάλλοντος σας, τον οποίο εμπιστεύεστε. Μιλήστε, πριν είναι αργά!!
3)Όταν αγνοείτε το ροχαλητό σας… Το να ροχαλίζει κανείς δεν είναι μόνο ενοχλητικό για εκείνον που κοιμάται δίπλα του, αλλά μπορεί να αποτελεί σημάδι κακής αναπνοής του ατόμου που ροχαλίζει. Αν σας έχουν πει λοιπόν ότι ροχαλίζετε και αν δεν σηκώνεστε και με την καλύτερη διάθεση μετά τον ύπνο σας, επισκεφτείτε τον γιατρό σας, γιατί υπάρχουν εύκολες και απλές λύσεις για την εν λόγω θεραπεία. 
4)Όταν δεν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα… Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, υπάρχει μια πολύ στενή σχέση μεταξύ της ασθένειας των ούλων και της ασθένειας της καρδιάς. Μια φλεγμονή στα ούλα μπορεί σύμφωνα με τους γιατρούς να προκαλέσει αθηροσκλήρωση . Όταν φροντίζετε λοιπόν για την υγεία των ούλων σας φροντίζετε παράλληλα και για την καλή λειτουργία του αίματος στον οργανισμό σας.
5)Όταν απομονώνεστε από τον κόσμο..   Είναι αλήθεια πως υπάρχουν μέρες για όλους μας,  που είναι κάπως πιο μουντές !! Κάτι τέτοιες μέρες θέλουμε την ησυχία μας, δεν θέλουμε φωνές , δεν θέλουμε ομιλίες, γενικώς δεν θέλουμε τίποτα!! Καλές είναι και αυτές οι στιγμές μοναξιάς, όμως να θυμάστε ότι πρέπει να κρατούν λίγο, γιατί απλά οι άνθρωποι που συναναστρέφονται συχνά με την οικογένεια, τους φίλους , τους συνεργάτες και γενικά με κόσμο, ζουν περισσότερο!! 
Αν έχετε και εσείς κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω κακές συνήθειες, κόψτε ή έστω περιορίστε την. Κάντε ένα δώρο στην καρδιά σας, χαρίστε περισσότερα χρόνια στην ζωή σας..