Με νέες σκληρές δηλώσεις(έκανε λόγο για “φαινόμενο κοινωνικού και πολιτικού χουλιγκανισμού που δηλητηριάζει την κοινωνία”), επανήλθε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, μία μέρα μετά τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχθηκε, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

 

Τις δηλώσεις έκανε το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας εκατόν δεκαέξι νέων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Ξέχασε τα περί “κατανόησης για τις αντιδράσεις των πολιτών” λο απέδωσε τις προχθεσινές αποδοκιμασίες σε «εσμό παραστρατιωτικών, παραθρησκευτικών και παρακρατικών οργανώσεων», διαχωρίζοντάς τις από τις διαμαρτυρίες των απλών πολιτών που, όπως είπε, «είναι πολλές φορές δικαιολογημένες» και «απόλυτα κατανοητές».

«Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης πρέπει να καταδικάσουν φαινόμενα κοινωνικού και πολιτικού χουλιγκανισμού που δηλητηριάζουν την κοινωνία και ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο σε εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης, ενώ έσπευσε να προσθέσει πως «δεν πρέπει, να θρέψουμε ένα αυγό του φιδιού στη χώρα μας. Παρόλα αυτά χθες(σ.σ. Τετάρτη) δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον Άγιο Δημήτριο είδαμε ορισμένες τέτοιες συμπεριφορές. Είδαμε αυγά του φιδιού».

Ο υπουργός έκανε λόγο επίσης για συμπεριφορές ανεκτές και από διαφόρους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά σχολίασε «τις τελευταίες μέρες μας βρίζουν συνεχώς». «Αισθάνομαι θλίψη, να μην πω κατάθλιψη, για την κατάντια αυτών των φωνών που ακούστηκαν χθες(σ.σ. Τετάρτη). Δε μας φοβίζουν», κατέληξε.