«Καθαρά» είναι όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι της Τριανδρίας, που έγινε η φονική έκρηξη, δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ... δεν προέκυψε συσχετισμός με ευρήματα που σχετίζονται με εγκληματικές ενέργειες.
Η έκρηξη, όπου έχασε τη ζωή του ένα άτομο κουρδικής καταγωγής, είχε σημειωθεί λίγο πριν τις 11 το βραδύ της Τρίτης, σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27, στην Τριανδρία.
Ο ένας 35χρονος άνδρας, κουρδικής καταγωγής έχασε τη ζωή του, πιθανότατα τη στιγμή που κατασκεύαζε εκρηκτικό μηχανισμό.
Ωστόσο, το θύμα φέρεται να σχετίζεται με ένα ζευγάρι, τουρκικής υπηκοότητας, το οποίο τον περασμένο Ιούλιο αναζητούνταν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Να υπενθυμίσουμε πως ο 50χρονος και η 42χρονη είχαν συλληφθεί, διότι σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δύο οικίες όπου διέμεναν, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πλαστά διαβατήρια και έγγραφα αλλοδαπών Αρχών. 
Επιπλέον, σε βάρος της 42χρονης αλλοδαπής εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. 
Στο σημείο έσπευσαν νωρίτερα άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας αλλά και κλιμάκιο των ΤΕΕΜ, προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια της έκρηξης.