peripoliko3Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η καταδίωξη αυτοκινήτου που μετέφερε λαθρομετανάστες, σε… δυο νομούς: Σερρών και Θεσσαλονίκης!

 

Αρχικά τα οχήματα που χρησιμοποίησαν τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών ήταν δύο(με πινακίδες κυκλοφορίας εξωτερικού). Εντοπίστηκαν στο ύψος του Προφήτη Λαγκαδά, στην Εγνατία οδό, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία έστησε μπλόκα, αλλά οι οδηγοί, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις ταχύτητες(ακόμη και 240 χιλιόμετρα την ώρα), κατάφεραν να ξεφύγουν.

Το ένα από τα οχήματα εντοπίστηκε, τελικά, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Σερρών. Οι λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε αυτό είχαν προλάβει να αποβιβαστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό.

Το δεύτερο όχημα κατάφερε να ξεφύγει από όλα τα μπλόκα. Αρχικά, από την Εγνατία οδό, κατευθύνθηκε προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών. Όταν ο οδηγός του διαπίστωσε ότι τον είχαν μπλοκάρει, έκανε αναστροφή και, κινούμενος αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, μπήκε, πάλι, στην Εγνατία οδό. Κατευθύνθηκε προς τη Λαχαναγορά κι από εκεί προσπάθησε να εισέλθει στην εθνική οδό προς Αθήνα.

Όταν δεν τα κατάφερε, ο οδηγός έστριψε προς το Καλοχώρι. Εκεί, στην αυλή ενός εργοστασίου, παράτησε το όχημα και τους λαθρομετανάστες και το ΄βαλε στα πόδια.

Οι αστυνομικοί, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν δέκα λαθρομετανάστες (ανάμεσά τους ήταν μάνες με παιδιά). Στη συνέχεια καταδίωξαν τον οδηγό του Ι.Χ., αλλά ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

Οι έρευνες συνεχίζονταν ως τις πρώτες ώρες σήμερα.