Στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού δεν πρόκειται να τοποθετηθούν διόδια. Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης απέκλεισε το ενδεχόμενο λειτουργίας διοδίων, κατά την επιθεώρηση των έργων στον κόμβο Λαχανά στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνα. Ο κ. Μαγκρίωτης ανάφερε επίσης ότι στην Εγνατία Οδό θα λειτουργήσουν μόνο τα διόδια που αποφασίστηκαν και μόνο στον κύριο άξονα του αυτοκινητοδρόμου. Σύμφωνα με τον υφυπουργό η τιμή τους θα είναι φθηνότερη στο 1/3 εκείνης των διοδίων που ισχύουν σε αυτοκινητοδρόμους που εκμεταλλεύονται ιδιώτες.


Συντομότερη και πιο άνετη έγινε πλέον η διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνα αφού επιτέλουςν παραδόθηκε στη κυκλοφορία το κύριο οδόστρωμα στον κόμβο Λαχανά. Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού αποτελεί τμήμα του πανευρωπαϊκού άξονα «7» που συνδέει την Ελλάδα με Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία. Οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου άρχισαν το 2006 και από τότε κατασκευάστηκαν μετ΄ εμποδίων 60χιλιόμετρα ενώ απομένουν άλλα 22 για να ολοκληρωθεί.
Ο κ. Μαγκριώτης που επιθεώρησε τα έργα στον κόμβο Λαχανά ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα δημοπρατηθεί εκ νέου το τμήμα Στρυμονικό – Χριστού που η κατασκευή του σταμάτησε το 2009, λόγω έκπτωσης του εργολάβου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μήνες.