SALONICANEWS_LOGO_keramidi_mgRevueStripePlain_02Για σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

- Συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους, με καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών γκαράζ και ΧΥΤΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

- 24ωρη απεργία των σωφρονιστικών υπαλλήλων, λόγω της πλήρους υποστελέχωσης σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας τους.

- Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής η σημερινή.

- Έναρξη λειτουργίας της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) Μεγάλων Επιχειρήσεων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Παράλληλα η μετονομασθείσα Δ.Ο.Υ. Φορολογίας Ανωνύμων Εμπορικών Εταιρειών (Φ.Α.Ε.Ε.) Αθηνών θα λειτουργεί ως Δ.Ο.Υ. Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (Φ.Α.Ε.) Αθηνών.

- Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι εγγραφές αρχίζουν αύριο Δευτέρα, στο γραφείο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, (Θέατρο Κήπου, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 09:00 έως 13:00. Πρόκειται για κύκλους διαλέξεων που πραγματοποιούν περισσότεροι από εξήντα πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί σε επιμέρους αντικείμενα.

- 9.00 Η δίκη της Μαρίνας Δημητριάδου, της ιστορικού, στην οποία ο Μανόλης Όθωνας, βουλευτής Ρεθύμνου και υφυπουργός Δημοσίας Τάξης υπέβαλε μήνυση για εξύβριση, μετά το αυγό που του πέταξε στη μαρίνα Ρεθύμνου, σε αθλητική εκδήλωση την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη.

- 12.00 Η ΝΔ Θεσσαλονίκης οργανώνει συνέντευξη Τύπου για θέματα απασχόλησης, που θα δώσει ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Η συνέντευξη θα δοθεί στα γραφεία της ΔΕ (Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, 5ος όροφος).

- Στάση εργασίας από τις 9.00 έως τις 13.00 των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

- 13.00 Συνάντηση της γ.γ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ του ΚΕΘΕΑ και του Κέντρου Πρόληψης, στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

- 18.00 Σύσκεψη με θέμα την κοινή αγροτική πολιτική, υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. κ. Κώστας Σκανδαλίδη. Στη συνάντηση, όπου θα συζητηθούν οι νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΚΑΠ έχουν κληθεί οι Πρόεδροι των φορέων ΠΑΣΕΓΕΣ ΓΕΣΑΣΕΣΥΔΑΣΕ και ΠΕΝΑ καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

- 21.00 Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί ο διάσημος Πορτορικανός κιθαρίστας του David Bowie, Carlos Alomar για μια μοναδική συναυλία, στην αποθήκη 8 του λιμανιού. Στη συναυλία, που γίνεται στο πλαίσιο της 15ης Μπιενάλε Νέων της Μεσογείου, ο Alomar θα συνοδεύεται επί σκηνής από... τη σύζυγό του, ερμηνεύτρια Ρόμπιν Κλαρκ και την κόρη του Λία Λόριεν. Ο Carlos Alomar έχει συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως με τον Ίγκι Ποπ, τον Μικ Τζάγκερ, τον Πολ Μακάρτνεϊ και πολλούς άλλους.