Δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα και στον καρκίνο του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.....
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας του Καρκίνου στη Δανία, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη σe βρετανικό ιατρικό περιοδικό, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησαν περισσότερα από 350.000 άτομα σε διάστημα άνω των 18 ετών. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μακροχρόνιοι χρήστες κινητού τηλεφώνου δεν κινδυνεύουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο να εμφανίσουν όγκο στον εγκέφαλο, κάτι που και άλλες πρόσφατες έρευνες έχουν ... διαπιστώσει.Μέχρι τώρα, πάντως, υπήρχαν ορισμένες ενδείξεις από παλαιότερες έρευνες που προκαλούσαν αμφιβολία για την ασφάλεια των κινητών, με συνέπεια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) να έχει εκδώσει προειδοποίηση ότι η μακρόχρονη χρήση τους μπορεί να αποβεί καρκινογόνα. Ο ΠΟΥ έθεσε τα κινητά στην ίδια κατηγορία με τον καφέ, με την έννοια ότι δεν μπορεί ούτε να αποκλεισθεί ο πιθανός κίνδυνος, ούτε και να αποδειχθεί.
Η νέα μελέτη δεν διαπίστωσε σημαντικές αποκλίσεις στα ποσοστά περιστατικών καρκίνου του εγκεφάλου ή του κεντρικού νευρικού συστήματος, ανάμεσα σε όσους έχουν κινητό και σε όσους δεν έχουν. Ακόμα και για όσους έχουν κινητό πάνω από 13 χρόνια, δεν διαπιστώθηκε αυξημένος κίνδυνος καρκίνου στον εγκέφαλο ή το κεντρικό νευρικό σύστημα. 
Παρόλα αυτά, οι ερευνητές ανέφεραν ότι χρειάζεται συνεχής επιτήρηση της χρήσης των κινητών για να διασφαλιστεί ότι ο καρκίνος δεν θα αναπτυχθεί σε μελλοντικό στάδιο, καθώς και για να διερευνηθούν πλήρως οι συνέπειες στα παιδιά. Επίσης επεσήμαναν ότι η έρευνά τους δεν συμπεριέλαβε όσους χρήστες κινητών έχουν εταιρικές συνδρομές και κάνουν αυξημένη χρήση της συσκευής τους για επαγγελματικούς λόγους.Οι Δανοί ερευνητές δεν απέκλεισαν την πιθανότητα μιας μικρής έως μέτριας αύξησης του κινδύνου καρκίνου για όσους κάνουν πολύ μεγάλη χρήση του κινητού τους και για όσους χρησιμοποιούν κινητό για πάνω από 15 χρόνια.