Κομμένη μέχρι νεωτέρας από τις διαδικασίες του Fast Track είναι η επένδυση των Καναδών της "Χρυσωρυχεία Θράκης" στον Έβρο. Τα δεδομένα άλλαξαν τον τελευταίο μήνα, με αποτέλεσμα να μιλάμε για μεγάλη, προς το παρόν, νίκη των πολιτών του Έβρου και της Ροδόπης.
Με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για ένταξη στην διαδικασία του fast track της επένδυσης και την επικύρωση της από την Κυβερνητική Επιτροπή, έμοιαζαν όλα να έχουν τελειώσει.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, έχει "παγώσει" και βρίσκεται σε εκκρεμότητα η έγκριση... της προκαταρκτικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που είναι απαραίτητη για να προωθηθεί ο φάκελος της επένδυσης στη Διυπουργική Επιτροπή.
Επιπλέον, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης, ώστε να «παγώσει» την διαδικασία, ήταν οι αντιδράσεις και η ασφυκτική πίεση που δέχθηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, από Δημάρχους του Έβρου και της Ροδόπης, από φορείς και τοπικούς παράγοντες, αλλά και τις δεκάδες επερωτήσεις βουλευτών της περιοχής μας.