Αποκαθίστανται οι κανονικοί ρυθμοί στη Θεσσαλονίκη. Η “εναλλακτική” παρέλαση που στήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, αφού η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αναβλήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά, έχει ολοκληρωθεί.

 

Μετά την αποχώρηση των επισήμων, από το χώρο της παρέλασης, διαδηλωτές, που είχαν αποκλείσει και από τις δύο πλευρές, την παραλιακή λεωφόρο, ενώθηκαν μπροστά από την εξέδρα. Ακολούθησαν απίστευτες σκηνές. Κάποιοι ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων. Ένας πάτησε και στάθηκε όρθιος στην πολυθρόνα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Άλλοι έβριζαν, άλλοι φώναζαν συνθήματα…

Άρχισαν διαβουλεύσεις με τους διαδηλωτές και την αστυνομία, καθώς ήθελαν να παρελάσουν οι απόγονοι των Μακεδονομάχων. Έτσι, άρχισε μια… εναλλακτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: Παρήλασαν οι απόγονοι των Μακεδονομάχων, Σύλλογοι, Εθελοντές και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων.

Ένταση προκλήθηκε όταν προσπάθησαν να παρελάσουν οι έφεδροι. Κάποιοι αντιδρούσαν. Τελικά πείσθηκαν και, κάτω από χειροκροτήματα, παρήλασαν και αυτοί.

Η παρέλαση μετατράπηκε σε διαδήλωση, με τον κόσμο να προχωρά κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και να φθάνει στο Λευκό Πύργο. Εκεί, άλλοι έφυγαν για τα σπίτια τους, άλλοι παρέμειναν και συζητούσαν κι άλλοι έψελναν τον Εθνικό Ύμνο.

Αυτήν την ώρα, περίπου τρεις ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης, στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ηρεμία.