gioulekas_parousiasi_sima_20100916_04Στην πλήρη αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης και συγκεκριμένα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για τη Θεσσαλονίκη απέδωσε, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, το γεγονός ότι …

από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και έληξε η θητεία της έως πρότινος διοίκησης του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός παραμένει ακέφαλος.

Ο διορισμός της νέας διοίκησης είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ και με την ολιγωρία του το αποτέλεσμα είναι να έχουν παγώσει όλες οι δραστηριότητές του ΟΡΘ.

«Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση έχει βάλει τη Θεσσαλονίκη στον αυτόματο πιλότο, αφού εδώ και δύο μήνες αδιαφορεί και δεν διορίζει νέα διοίκηση στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης (ΟΡΘ). Από τα μέσα Ιουλίου, οπότε και έληξε η θητεία της έως πρότινος διοίκησης του ΟΡΘ, ο Οργανισμός παραμένει “ακέφαλος”, με αποτέλεσμα οι εκκρεμότητες να τρέχουν και τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του πολεοδομικού συγκροτήματος να έχουν παγώσει. Παράλληλα, απορίας άξιο είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τις γνωμοδοτήσεις για τις μελέτες της εξωτερικής περιφερειακής οδού, των γραμμών επέκτασης του ΜΕΤΡΟ και της χωροθέτησης της ΔΕΘ και της Ζώνης Καινοτομίας, αλλά και με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο και τις αναθεωρήσεις των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, ζητήματα τα οποία πρέπει να εγκριθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού για να προχωρήσουν. Η αδιαφορία των στελεχών της κεντρικής διοίκησης αφήνουν τη Θεσσαλονίκη κυριολεκτικά στο έλεος της τύχης της» δήλωσε ο Κ. Γκιουλέκας.