poreia_ekth_20110628_03Παραλύει –και στη Θεσσαλονίκη- ο δημόσιος τομέας κι ο τομέας των τραπεζών.  Πρόβλημα και στην κυκλοφορία στην πόλη, καθώς θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις και πορείες. Κανονικά κυκλοφορούν τα αστικά λεωφορεία. Αναλυτικά:

 

Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 10.30 μπροστά από το Εργαοτϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.

Νωρίτερα και… λίγα μέτρα πιο κάτω(στις 10.00 στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην παλιά πλατεία Δικαστηρίων) θα συγκεντρωθούν μέλη του ΠΑΜΕ.

Και των δύο συγκεντρώσεων θα ακολουθήσει πορεία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και οι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί και υπηρεσίες, δεν θα κυκλοφορήσουν τρένα του ΟΣΕ αλλά και αεροπλάνα καθώς απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αλλά και στην ΕΡΤ, καθώς συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν προκηρύξει και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

Στην τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. ως τη 1 μ.μ., της ΟΜΕ-ΟΤΕ, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών.

Μέσα σε αυτόν τον… απεργιακό χαμό, κάτι θα λειτουργεί –αλλά κι αυτό, τουλάχιστον το πρωί, με προβλήματα: Οι αστικές συγκοινωνίες. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ και τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά. Προβλήματα στην αστική συγκοινωνία αναμένεται να ΄χουμε ως το μεσημέρι, λόγω των πορειών που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.