Συνεχίζεται η απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που απεργούν. Στη Θεσσαλονίκη, αναλυτικά, έχουμε τις εξής απεργίες:

 

Τα αστικά λεωφορεία δε θα κινηθούν, λόγω της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας στον ΟΑΣΘ. Κινούνται μόνον λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας (δύο στις γραμμές των αρθρωτών λεωφορείων κι ένα στις υπόλοιπες αστικές λεωφορειακές γραμμές).

Δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια ο ΟΣΕ και ο προαστιακός.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν και την Πέμπτη τα ταξί, όπως επίσης φορτηγά και βυτιοφόρα.

Νέα 48ωρη απεργία από σήμερα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Απεργούν και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Σε απεργία και οι εργαζόμενοι στις εφορίες.

Συνεχίζουν την απεργία τους οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Συνεχίζουν τις 24ωρες απεργίες τους οι γιατροί του ΙΚΑ.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν συμβολική διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως τις 9.30π.μ.  Στα πολιτικά δικαστήρια οι δικαστές απέχουν από τα καθήκοντά τους μετά τις 12.00 το μεσημέρι και έως τη λήξη της βάρδιας.

Απεργούν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ, στα δημοτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, επειδή διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο –κάτι που, πέραν των άλλων, είναι και αντιδεοντολογικό.

Οι "Αγανακτισμένοι" καλούν σε συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η γενική γραμματεία Μακεδονίας Θράκης( το παλιό ΥΜΑΘ)