Με άφθονα κάστανα, εδέσματα, κρασί και πολύ χορό πραγματοποιείται και φέτος στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης, η “Γιορτή του Κάστανου”. Το γλέντι στήθηκε, ήδη, στην κεντρική πλατεία του χωριού, με χορευτικά συγκροτήματα και την παραδοσιακή ορχήστρα του …

Λάκη Τζιάρα . Κι επειδή θα κρατήσει ως το βράδυ… προλαβαίνετε. Τη μέρα αυτή διατίθενται δωρεάν στους επισκέπτες, κάστανα και κρασί. Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών.

Αντίθετα, σε ένα ορεινό χωριό του Κιλκίς(το οποίο δεν αναφέρουμε για ευνόητους λόγους) η γιορτή, εφέτος, δεν άρχισε –μετά από 16 χρόνια. Ο λόγος; Ένα… διαζύγιο!

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού αποφάσισε να μη γίνει, εφέτος, η γιορτή. Μόλις είχε χωρίσει, με την κόρη του μεγαλύτερου καστανέμπορου της περιοχής, ο οποίος, αυτές τις ημέρες, πουλούσε, χάρη στη γιορτή, τόνους κάστανων. Και, με την αναβολή της εκδήλωσης, όπως λένε κάτοικοι του χωριού, τον… εκδικήθηκε!

Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει αυτό που δημοσιεύτηκε από blogger της περιοχής (αν και μετά από δυο – τρεις τηλεφωνικές συνομιλίες όλοι συμφωνούσαν σε αυτήν την ιστορία). Δεν καταφέραμε να μιλήσουμε με τους πρωταγωνιστές. Ζητήσαμε, όμως, να μάθουμε για ποιον λόγο δεν αναλάμβανε ο δήμος της περιοχής τη διοργάνωση και μας πληροφόρησαν πως, πρώτον δεν ενημερώθηκε επίσημα για το θέμα και δεύτερον, θα ήταν αδύνατο, με τα οικονομικά του, να διεκπεραιώσει μια τέτοια εκδήλωση, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.