makedonia_01Άσχημες ώρες για τους εργαζόμενους στη “Μακεδονία”. Η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, Β. Σουλοπούλου, σχεδιάζει να προχωρήσει, με κάθε τρόπο, στην απομάκρυνση δεκάδων εργαζομένων!

 

Η κ. Σουλοπούλου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών ενώσεων (Συντακτών, Τεχνικών και Υπαλλήλων). Τους ενημέρωσε για τα σχέδιά τους κι εκείνοι, στη συνέχεια, τα ανακοίνωσαν σε έκτακτη συνέλευση εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, από αύριο θα επικοινωνεί με έναν-έναν από τους εργαζομένους και θα τους ζητά τετ-α-τετ συνάντηση. Εκεί θα προτείνει εθελούσια έξοδο με… μπόνους. Αν ο εργαζόμενος δε δέχεται, θα του γίνεται πρόταση για να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, με μειωμένες αποδοχές, διάρκειας τριών χρόνων.

Όπως ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, στόχος είναι η απομάκρυνση περίπου 70 εργαζομένων. Αυτή θα επιτευχθεί είτε με την εθελούσια, είτε, αν δεν αποδώσει η προσπάθεια της κ. Σουλοπούλου, με απολύσεις. Αλλά και όσοι απομείνουν, θα κληθούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας διάρκειας τριών ετών, χωρίς να υπάρχει διασφάλιση των θέσεων εργασίας!

Αφού γίνουν όλα αυτά, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας θα προσπαθήσει, όπως είπε, να πείσει τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Ρήγα να συνεχίσει την χρηματοδότηση της εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι άκουσαν παγωμένοι τα μαντάτα και στράφηκαν στους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΜ=Θ για συμβουλές. Μόνον που αυτές δεν ήρθαν ποτέ, αφού οι εκπρόσωποι του δ.σ. είπαν πως είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να δεχτεί, ή να αρνηθεί μια ατομική σύμβαση.

Η επίσχεση εργασίας στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική συνεχίζεται και το μέλλον δεν είναι καν ορατό, καθώς δε διασφαλίζεται ούτε μία θέση εργασίας, αλλά ούτε και η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της εταιρίας από τον μεγαλομέτοχο.