Τον προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αύριο, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

 

Ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη κατευθυνόμενος προς το Άγιον Όρος, όπου θα πραγματοποιήσει την πέμπτη κατά σειρά προσκυνηματική Του επίσκεψη, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού που διοργανώνει η Ιερά Κοινότητα την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 20 ετών της Πατριαρχίας του.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, μετά την υποδοχή του στο αεροδρόμιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη συνοδεία Του θα κατευθυνθεί προς την  Αγιορειτική Εστία (Κτίριο Νεδέλκου, Εγνατία 109) όπου στις 12.30 θα εγκαινιάσει την Έκθεση με θέμα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οδοιπορία στο Άγιον Όρος 1992-2011».

Η Φωτογραφική Έκθεση, που διοργανώνει η Αγιορειτική Εστία, περιλαμβάνει έργα οκτώ φωτογράφων από τις τέσσερις προσκυνηματικές επισκέψεις του κ. Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος και τις τρεις στις εκδηλώσεις της Αγιορειτικής Εστίας και εντάσσεται στο σύνολο των εκδηλώσεων που οργανώνονται με την ευκαιρία του εορτασμού της 20ετούς παρουσίας του στον Πατριαρχικό Θρόνο.