womex_posterpic2011H διεθνής μουσική έκθεση «Womex» θα φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη, από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας για τη δικτύωση και ανάπτυξη της ελληνικής μουσικής και της προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό.

 

Τη διοργάνωση της έκθεσης στην Θεσσαλονίκη, θα αναλάβει η HELEXPO και η «Gaia Live», υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ) και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για το είδος της μουσικής, που επικράτησε να χαρακτηρίζεται ως World Music, η «Womex» αποτελεί για πολλά χρόνια την μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση, σε διεθνές επίπεδο. Στο πλαίσιό της, δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες, γραφεία management, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρίες, διοργανωτές συναυλιών και φεστιβάλ να έρθουν σε επαφή μεταξύ, ενώ, επίσης, μεγάλος αριθμός επισκεπτών γνωρίζει το έργο των καλλιτεχνών. Για την ελληνική μουσική, που κατατάσσεται ήδη στον παγκόσμιο κατάλογο της world music, η «Womex» αποτελεί μια ιδανική πλατφόρμα προβολής.

Στην φετινή έκθεση - η οποία θα φιλοξενηθεί στην Κοπεγχάγη, από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου-, το ΥΠΠΟΤ συμμετέχει, με απώτερο στόχο να προσφέρει την δυνατότητα στους Έλληνες καλλιτέχνες να διαδώσουν το έργο τους. Η εξωστρέφεια της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, αποτελεί σύμφωνα με το Υπουργείο μέγιστη προτεραιότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, βασική επιδίωξη είναι η μόνιμη εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνή φόρα και εκθέσεις μουσικής όλων των ειδών και κατηγοριών.

Την ελληνική συμμετοχή στην Δανία επιμελείται η Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού / Διεύθυνση Μουσικής του ΥΠΠΟΤ, ενώ το ελληνικό περίπτερο θα παρέχει τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν όλοι οι θεσμοθετημένοι μουσικοί φορείς, δισκογραφικές εταιρείες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες που θα επισκεφθούν τις εκθέσεις.