samaras_papandreou_20111018_01Δυο και τρεις φορές άλλαξε το χθεσινό ραντεβού των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά. Κι αυτό με ευθύνη του πρωθυπουργού, κάτι που έκανε πυρ και μανία τον Μεσσήνιο πολιτικό. Ήρθε και η ομιλία Παπανδρέου στην Κ.Ο. και… έδεσε το γλυκό.

 

“Το ποιος τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη είναι, πια, ολοφάνερο. Με κάποιον που ενδιαφέρεται για την εθνική ομοψυχία, θα είχα πολλά να πω. Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτα”, δήλωσε επισήμως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χθες.

Παρόμοια ήταν και όσα έλεγε ανεπισήμως. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του προέδρου της  ΝΔ υπήρξαν σκέψεις να μην μεταβεί ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση. «Με το κλίμα αυτό τορπιλίζεται η εθνική ομοψυχία»  φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ουσιαστικά, από τη Νέα Δημοκρατία, κάνουν λόγο για οριστική ρήξη, μετά “τα χθεσινά καμώματα του Γιώργου. Ευαγγελίζεται τη συναίνεση και, για εσωκομματικούς λόγους, για να κερδίσει το χειροκρότημα των βουλευτών του και να παραμείνει σφιχταγγαλιασμένος με την καρέκλα του, απέδωσε όλη την ευθύνη για την κατάντια του τόπου στη Νέα Δημοκρατία. Λες και δεν πήρε τα σπρεντς στις 170 μόνάδες για να τα… εξακοντίσει στις 1.000”, έλεγαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς αποβλέπει, πλέον, στις Βρυξέλλες όπου, σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματός του “δίνει τον δικό του αγώνα για να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα της Ελλάδας και να καταλάβουν ότι ο Έλληνας δεν αντέχει να πληρώνει άλλο”…