papandreou_oikoumenikos_01Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα συναντηθεί σήμερα, Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 20 χρόνια από την εκλογή του Παναγιότατου ως Οικουμενικού Πατριάρχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται στη συνάντηση να συζητηθεί και το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στο οποίο αντιδρά η Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται από την Παρασκευή στο Άγιο Όρος και θα επιστρέψει στο Φανάρι την ερχόμενη Τετάρτη. Χθες, Σάββατο, ο Παναγιότατος επισκέφθηκε την Ιερή Μονή Μεγίστης Λαύρας, απ’ όπου έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους σχισματικούς μοναχούς και επικριτές του διαλόγου μεταξύ των εκκλησιών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη ρουμανική σκήτη Τιμίου Προδρόμου, την Ιερά Μονή Παντοκράτορος και τη σκήτη του Προφήτη Ηλία και τόνισε την υπερεθνική διάσταση της Ορθοδοξίας και την αγαστή συνεργασία των μοναχών διαφορετικών εθνοτήτων που ζουν στο Άγιο Όρος.

Τη Δευτέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Λαγκαδά. Μάλιστα, καθώς είναι γνωστός για τις φιλοοικολογικές του ιδέες, θα εγκαινιάσει το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της περιοχής. Ένα έργο που αναμένεται να δώσει ανάσα στη λίμνη Κορώνεια.